Összefoglaló a 2022-es edzőképzés tanfolyamairól

Összefoglaló a 2022-es edzőképzés tanfolyamairól

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség Oktatási Központja publikálta a 2022-es edzőképzés tervezetét. Segítünk abban, hova és mikor jelentkezhetsz és az adott képzéseknek milyen előfeltételei vannak. 

Jelentős átalakulás zajlott le az edzőképzés tekintetében, hiszen új lincencek kerültek bevezetésre, ráadásul az utánpótlás és a felnőtt labdarúgás karrierútja is kettévált. Hogy tudd, melyik a Te ösvényed, ebben a cikkben igyekszünk segíteni a MOK tavaszi és őszi képzéseit átböngészve.

MLSZ Grassroots Alap

Ez a belépő szint és azoknak szól, akik szeretnének belevágni az edzői szakmába, avagy képeznék magukat és licenceket szereznének.

Tavasszal 12, ősszel 22 tanfolyam indul. A díja 44.450 Ft. Ide kattintva tekintheted meg, hogy milyen helyszínekre tudsz jelentkezni.

UEFA C

Új képzés, a korábbi Grassroots C-t váltja fel, így a nevéből kiindulva nemzetközi, az UEFA tagországai által elismert tanúsítványt ad.

Tavasszal 8 helyszínen hirdetik meg. Ezek az alábbiak:

  • Békéscsaba
  • Biatorbágy
  • BVSC
  • Érd
  • Gyirmót
  • Kaposvár
  • Mezőkövesd
  • Monor

Jelentkezni 2022. 01.24–2022.02.05 között lehetséges, a felvételi 2022.02.14–2022.02.23 között lesz, míg az oktatási napok a vizsgával bezárólag 2022.02.28-2022.06.24 közé esnek.

Előfeltétel az MLSZ Grassroots Alap / MLSZ Grassroots C végzettség, valamint online vizsga, szóbeli elbeszélgetés és a gyakorlati pálya teljesítése jelenti a kvalifikációt.

Az őszi 9 helyszín még nem ismert, de a felvételik augusztusban zajlanak majd, a tanfolyamok pedig szeptemberben kezdődnek.

Ez a képzés 63.500 forintba kerül, s itt éred el a leírását.

UEFA B

Talán az egyik legnépszerűbb képzés, így érthető módon 3 helyszínen indul az ősz folyamán.

Annyit tudunk előzetesen, hogy a felvételi júniusban lesz, míg a tanfolyamok szeptemberben indulnak.

A felvételi során online vizsga, szóbeli és a tesztpálya állomásai várnak rád. Itt éred el a kiírást. Díja 150.000 Ft + ÁFA.

UEFA A

Itt válik szét az utánpótlásedzői vonal és a felnőtt futball. Ez a licence már a felnőtt labdarúgásban dolgozókat részesíti előnyben.

Mindössze 1 indul belőle, melynek helyszíne nem ismert. A leírást itt olvashatod.

A felvételi augusztusban lesz, a tanfolyam pedig szeptemberben kezdődik. Díja 270.000 Ft+ÁFA.

A felvételi a szokásos metodika alapján történik.

UEFA Youth B

Az utánpótlásfutball első állomása, mármint a kettéválás után. A rövid, kifejezetten a B-re épülő tanfolyam célja az U10-U15-ös korosztályok elit játékosainak megfelelő képzése.

A tanfolyamból 3 indul, helyszínük ismeretlen. Költsége 80.000 Ft + ÁFA, ami nem vészes. Pozitívum a 3 helyszín, hiszen ez a képzés valószínűleg extrém érdeklődésnek lesz kitéve.

Felvételi követelményei is maradtak. Online vizsga, szóbeli és gyakorlati vár a jelentkezőkre. A leírását itt éred el.

UEFA Elite Youth A

Az utánpótlással kapcsolatos tanulmányok csúcsaként tekinthető képzésből egyet fognak majd indítani 2022-ben.

A felvételi augusztusban, a start szeptemberben lesz. Ára 400.000 Ft + ÁFA.

Kicsit más a felvételi. Az online vizsga és a szóbeli mellé edzésvezetés és 2000 méter futás került be.

Kattints ide, ha érdekel a tanfolyam.

Összegzés

Lesz tehát bőven tanfolyam, melyek közül mindenki tud választani. Az alapképzések magas indítási számával sokan kerülnek majd be a labdarúgó edzői szakmába, így a későbbiekben, de már most is nagy érdeklődés és nehéz felvételi vár majd a magasabb minősítést jelentő tanfolyamokra.

Nem árt tehát a teszteket pörgetni és a gyakorlati feladatsorokat is próbálgatni. Mindent bele!